O bendu…

Bend SOULSHINE osnovan je i radi u Novom Sadu od juna 2018. godine.

Repertoar benda sačinjavaju obrade pesama koje u osnovi sadrže elemente bluesa i njegovih varijanti, ali i  srodnih stilova  (rock, soul, americana, country …). Pored poznatih autora kao što su Son House, Bob Dylan, Rory Gallagher,Stephen Stills, Tina Tarner, Lucinda Williams….bend izvodi i pesme autora koje većina domaće publike nedovoljno (ili uopšte) ne poznaje: Trampled Underfoot, Jason Isbell,Shimekia Copeland, Kaz  Hawkins,  Carolyn Wonderland,Doyle Bramhall II, Trixie Whitley,  The Clatch, Johny Lang..i dr.                                                                        

Pored namere da popune novosadsku blues i rock muzičku scenu, jedan od ciljeva benda je da publici približe muziku koja se retko ili nedovoljno izvodi i sluša ne samo na domaćoj sceni, nego i na domaćem medijskom prostoru uopšte, da izbegne ponavljanje starih ustaljenih muzičkih klišea na živim nastupima, da približi slušaocima  nove i aktuelne trendove u blues muzici i ukaže na uticaj bluesa na druge srodne muzičke pravce.

Većina  članova benda ima bogato dugogodišnje  iskustvo, kako u scenskim nastupima tako i studijskoj produkciji, u zemlji i inostranstvu.